הבדלים בין גרסאות בדף "חיסונים"

מתוך ויקי חיסון
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 19: שורה 19:
 
</div>
 
</div>
 
<div style="display: inline-block; vertical-align: top;  ">
 
<div style="display: inline-block; vertical-align: top;  ">
{{מאמר היום|{{:שאלות ותשובות על שפעת}}|שאלות ותשובות על שפעת}}
+
{{מאמר היום|{{:ג'ודי מיקוביץ}}|ג'ודי מיקוביץ}}
 
</div>
 
</div>
 
</div>
 
</div>

גרסה מ־06:15, 21 במאי 2020


ברוכים הבאים לויקיחיסון - אנציקלופדיה שיתופית למידע אמין על חיסונים. בויקיחיסון כיום 63 ערכים שנכתבו על ידי מתנדבים. הצטרפו אלינו!

קטגוריה:ראשי
קטגוריה:חיסונים
קטגוריה:התנגדות לחיסונים

חיסונים תרמו תרומה עצומה לבריאות העולמית ‏[1]. שני זיהומים עיקריים, אבעבועות שחורות ודבר הבקר, מוגרו, והכיסוי הגלובלי של החיסון נגד מחלות ילדות זיהומיות רבות שופר באופן דרמטי מאז הקמתה של "התכנית המורחבת לחיסונים" (EPI) בשנת 1974, ו"הברית הגלובלית לחיסונים" (GAVI) בשנת 2000. הפוליו כמעט מוגר, והצלחות בהשגת שליטה בחצבת הופכת את הזיהום הנ"ל למטרה פוטנציאלית למיגור.

למרות ההצלחות הללו, כ-6.6 מיליון ילדים עדיין מתים מדי שנה, וכמחצית ממקרי המוות הללו נגרמים על ידי זיהומים, כולל דלקת ריאות ושלשולים, אשר ניתן למנוע באמצעות חיסון. הפצתם הנרחבת של חיסונים פנאומוקוקים וחיסונים לוירוס הרוטה, שפותחו לאחרונה, אמורה להוביל לירידה נוספת בתמותת ילדים. פיתוח של חיסונים נגד זיהומים מורכבים יותר כגון מלריה, שחפת, ואיידס, הוא מאתגר יותר, וההישגים עד כה צנועים. ההצלחה הסופית נגד זיהומים אלו עשויה לדרוש חיסונים משולבים, כאשר כל רכיב יגרה זרוע אחרת של המערכת החיסונית.

בטווח הארוך יותר חיסונים עשויים לשמש למניעה או לוויסות מהלכן של כמה מחלות זיהומיות נוספות. התקדמות הושגה עם חיסוני סרטן טיפוליים, ויעדים פוטנציאליים עתידיים כוללים התמכרות, סוכרת, יתר לחץ דם ומחלת האלצהיימר.






מאמר בקיצור

AAPS

לעומת הארגון הלאומי האמריקאי של רופאי הילדים - ה-AAP ‏[2], ה-AAPS ‏[3] היא עמותה קטנה. העמותה מזוהה בדרך כלל כשמרנית מבחינה פוליטית או אולטרה-שמרנית, ותומכת במגוון של השערות שאינן מדעיות, מגוכחות ובלתי מוכחות, כולל האמונה כי HIV אינו גורם לאיידס, כי ההומואים מקטינים את תוחלת החיים, כי קיים קשר בין הפלה לסרטן השד ‏[4], הם מתנגדים לחיסוני HPV[5] וטוענים וכי קיים קשר סיבתי בין חיסונים ואוטיזם.



מאמר היום

ג'ודי מיקוביץ' היא חוקרת אמריקאית.

המאמר על הקשר בין CFS לווירוס ה-XMRV

מיקוביץ' פרסמה מאמר שבו טענה שתסמונת CFS נגרמת מווירוס ה-XMRV. כשחוקרים אחרים ניסו לשחזר את התוצאות שלה ולא הצליחו היא העלימה את מחברות המחקר שלה (דבר המהווה עבירה פדרלית בארצות הברית). בעקבות כך היא נעצרה לעשרה ימים עד שהחזירה את המחברות.

שאר החוקרים שהיו חתומים על המאמר משכו את חתימתם על המאמר[6]

קישורים חיצוניים

להמשך: ג'ודי מיקוביץ



הערות שוליים